HTML

FourSeasons

Friss topikok

  • mild: És mi van az eltűntekkel? (2008.08.07. 23:05) A léleknek nincs ősz hajszála.
  • mild: nem is azért... az "igazit" érdemes cahs-ben tárolni, hogy felismerd, ha legközelebb hasonló jön..... (2008.07.22. 21:13) Kérdezd meg magadtól, hogy
  • Anni: szia, ha szereted George Eliotot, olvastál, vagy most olvasol tőle épp valamit, akkor szívese... (2008.07.16. 11:23) Hát ezért...
  • mild: Most képzeld el azt, amikor egy hasonló beállítottságú, bár néhány évvel fiatalabb antiusernek me... (2008.07.11. 12:30) Ez a nap már tönkrement...
  • mild: Köszönöm, ezt fogom mondani, amikor deresre húznak bent. (2008.07.09. 14:40) Profán igazság

Címkék

2008.03.12. 11:53 Sing Lee

Megesszük-e a főztünk?

Népszavaztunk egy (három) NEM KÖLTSÉGVETÉSI KÉRDÉSBEN.
Következmény: Kikerül egy rahedli pénz az egészségügyből és a felsőoktatásból. Ki a felelős ezért?
Hadd jegyezzem meg itt, hogy nem értek egyet Horváth Ágnes egészségügyi miniszter asszony azon kijelentésével, hogy „nem a választókat terheli a felelősség a kialakult helyzetért, hanem a népszavazást kezdeményező ellenzék felelős azért, hogy kivontak a magyar egészségügyből 60 milliárd forintot." Én meg úgy gondolom, hogy piszkosul megoszlik a felelősség az ellenzék, az Alkotmánybíróság, és a szavazók között. Hogy milyen arányban? Ezen lehet vitatkozni.
Az ellenzék kezdte a hülyeséget, ez tény, de ha az Alkotmánybíróság belátta volna -és e szerint hozza meg a döntést-, hogy bizony ezek a kérdések kőkeményen költségvetést érintenek, akkor bezárult volna a kör. (Mert ugye, abban az esetben nem szavazhattunk volna.) De nem ez történt, kiírták a népszavazást és a sok birka -aki képtelen a mánál tovább látni- nyájba verődve (felénk tényleg így) vonult IGEN-elni. És erre az eredményre oly' büszke Orbán Viktor, és erre mondta, hogy győzött Magyarország.

Mi következik? Hát, az barátocskáim, hogy nagy boldogan leszedik a megkopott, töredezett csempéről a celluxszal kiragasztott tájékoztatót -szerencsés esetben nem válik le a falról vele együtt a csempe-, majd helyébe nagy boldogan kirakják, hogy győzött Magyarország, eltörölte a vizitdíjat. Ismét a szűkösre szabott állami pénzből kell gazdálkodni, a hideg váróra panaszkodó vizitdíjellenes pácienseknek kell(ene) melegebbet csinálni, hogy kivárva a beszélgetős ráérekénaranyoskám néniket/bácsikat, meg a doki jobban ismeri, mint a saját főnöke arcú embereket, hogy egy kényelmesebb, barátságosabb, jobban felszerelt rendelőbe lépve, szakszerű ellátásban részesülhessen 300 Ft mentesen!
...majd távozáskor letegye a 30 db hálatojást.  (Esküszöm! Ezt ma hallottam!)

Szavazhattunk róla, tehát NEM KÖLTSÉGVETÉSI KÉRDÉS. Leszavazták, tehát az a pénz tovább nem gyarapítja az egészségügy és a felsőoktatás kasszáját. Kedves vizitdíj/tandíj ellenes páciensek/hallgatók, lehet kezdeni/folytatni a hangos panaszkodást a rendelők állapotára, felszereltségére, a kórház Zilahy-leveses (valamit visz a víz) ebédjeire, lehet ülni a gyéren fűtött előadókban jó eséllyel indulni a vesemedence gyulladás megszerzésére, amit 300 forint mentesen megállapít a házidoki, és lehet bámulni a zöldre van, zöldre van az egyetemi tábla festve, ami persze többnyire fekete, de legalábbis nem interaktív és az elkövetkezendő időben nem is lesz az, mert amiről szavazhattunk NEM KÖLTSÉGVETÉSI KÉRDÉS, ebből fakadóan nem is fogja betömni a kiesést. Ingyen okosodhat a gazdaghülye, és a szegényokos egyaránt. (Itt megkövetem a jó anyagi körülmények között élő jó képességű hallgatókat/leendő hallgatókat!) Ez ám a szociális érzékenység! Ez van. Meg demokrácia, meg szavazás NEM KÖLTSÉGVETÉSI KÉRDÉSEKRŐL.

Megoldás? Nos, kérem szépen megoldásként az ellenzék a kieső bevételek kompenzálására átcsoportosítást javasol. Ki csoportosítson át és mit? Hiszen a választók olyan ügyekben döntöttek, ami NEM KÖLTSÉGVETÉSI KÉRDÉS, így a megoldás sem várható a költségvetéstől.

Ezt jól kifőzték. Mindenesetre, jó étvágyat!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://singlee.blog.hu/api/trackback/id/tr686082917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása