HTML

FourSeasons

Friss topikok

  • mild: És mi van az eltűntekkel? (2008.08.07. 23:05) A léleknek nincs ősz hajszála.
  • mild: nem is azért... az "igazit" érdemes cahs-ben tárolni, hogy felismerd, ha legközelebb hasonló jön..... (2008.07.22. 21:13) Kérdezd meg magadtól, hogy
  • Anni: szia, ha szereted George Eliotot, olvastál, vagy most olvasol tőle épp valamit, akkor szívese... (2008.07.16. 11:23) Hát ezért...
  • mild: Most képzeld el azt, amikor egy hasonló beállítottságú, bár néhány évvel fiatalabb antiusernek me... (2008.07.11. 12:30) Ez a nap már tönkrement...
  • mild: Köszönöm, ezt fogom mondani, amikor deresre húznak bent. (2008.07.09. 14:40) Profán igazság

Címkék

2006.09.27. 09:10 Sing Lee

Tudom, kicsit megkésve, de most jutott eszembe egy néhány napja látott fotó az egyik újságban, amin gyerekkocsi –benne 2 év körüli csemetéje- mellett guggoló apuka tekint a fotós lencséjébe úgy, hogy nem igazán lehet eldönteni, hogy az arcán látható büszkeség a magával hozott gyerekének szól, vagy jobbjában szorongatott táblának, melyen felirat: "Gyurcsány takarodj!" Hogy mit lehet tudni erről az apukáról? Nos, ő K. Lajos 52 éves, munkanélküli fényképész, aki elmondása szerint azért hozta magával kislányát erre a demonstrációra, mert szeretné, ha jó korán magába szívná gyermeke az igazságot! Valamint ehhez még hozzáteszi, hogy nem szeretné, ha majd az iskolában Ungár Klára tanítaná gyerekét biológiára.

…

Nem bírom megállni, hogy ne mondjam el, milyen gondolatok támadtak bennem a látottak és olvasottak kapcsán. Ez a K. Lajos 52 éves munkanélküli fotográfus, vajon milyen igazságról beszél, amit szeretne megismertetni jó korán a gyerekével? Azt érti ő igazság alatt, hogy a XXI. században, azon a Magyarországon, ami –megjegyzem legitim(!)- parlamentáris kormányzattal rendelkezik, megteheti egy csürhe, hogy szétverje az MTV székházát vagy egy szép, napsütéses kora őszi napon, ráérősen gyurcsánytakarodj-feliratos táblával sétáltatja a gyerekét?

Kis kitérőként tisztázandó, hogy mi is az a parlamentáris kormányzat. Az olyan kormányforma, amely három alkotmányos tényező egyensúlyán alapul: ezek az államfő, a cselekvőképes végrehajtó hatalom, valamint a nép képviselőinek tanácskozó testülete. (Hopp, lehet, hogy K. Lajos 52 éves munkanélküli fényképész, a nép képviselőinek tanácskozó testület egyik tagjának véli magát? Kedves K. Lajos 52 éves munkanélküli fényképész! Jobb, ha tőlem tudod meg a szomorú igazságot –mert ez az!-, hogy Te nem vagy az!)

Visszakanyarodva a polgári Magyarország derék polgárához, K. Lajos 52 éves munkanélküli fényképészhez, aki meghallva Orbán Viktor bátorító szavait, -miszerint ne húzódjon vissza otthonába- így is tett. Mi több az újság fotoriporterének bátran, büszkén osztotta is az észt, hogy a nyomtatott médián keresztül jusson el polgártársaihoz is példamutató magatartása. Kinyilatkozta azt is, hogy ő felelős szülő, mert már most a 2 éves forma gyermeke későbbi tanulmányai miatt aggódik. Ezzel még egyet is értenék, de nem áll össze a kép, hogy egy jelenleg 48 éves közgazdász, miért tanítaná majdan biológiára az ő gyerekét? Megjegyzem, hogy Ungár Kláráról ismeretlenül is állítom, hogy többet tud a biológiáról, mint a gyermeke leendő oktatóin elmélkedő apuka! (Persze, persze értem én "drága jó Lajosom" célozgatását, pláne, hogy nem vagyok Hajnalka! )

Végezetül javaslom Orbán Viktornak, hogy a Legényanya című film után szabadon, kövesse drága jó Kállai Ferenc filmbéli tanácselnök példáját, és beszédeit kezdje így: "K. Lajosaim!", mert sajnos Magyarországon egy ideje kitört a K.Lajosság!

Bocsesz minden K. Lajostól, aki ezt olvassa, de nem érzi úgy, hogy rá vonatkozna!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://singlee.blog.hu/api/trackback/id/tr36083183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása