HTML

FourSeasons

Friss topikok

  • mild: És mi van az eltűntekkel? (2008.08.07. 23:05) A léleknek nincs ősz hajszála.
  • mild: nem is azért... az "igazit" érdemes cahs-ben tárolni, hogy felismerd, ha legközelebb hasonló jön..... (2008.07.22. 21:13) Kérdezd meg magadtól, hogy
  • Anni: szia, ha szereted George Eliotot, olvastál, vagy most olvasol tőle épp valamit, akkor szívese... (2008.07.16. 11:23) Hát ezért...
  • mild: Most képzeld el azt, amikor egy hasonló beállítottságú, bár néhány évvel fiatalabb antiusernek me... (2008.07.11. 12:30) Ez a nap már tönkrement...
  • mild: Köszönöm, ezt fogom mondani, amikor deresre húznak bent. (2008.07.09. 14:40) Profán igazság

Címkék

2007.04.11. 14:36 Sing Lee

Temetkezés...

Tegnap a temetőben voltunk, de nem tudtuk hova letenni a virágot, mert a sír -kolombárium- eltűnt. Ez nem vicc! És az sem, hogy ugyanez a temetkezési vállalat, ugyanebben a temetőben, immáron másodszorra játssza ezt el velünk, meg persze még néhányunkkal.

Előzmény: januárban a temetkezési vállalat (TV) a márványtáblán hagyott egy felragacsolt üzenetet, amin üzente, hogy az építmény (kb. 20-25 urna befogadására alkalmas) állagának megromlása miatt felszámolásra kerül és az n-nnn-nnn telefonszámon vagy személyesen, lépjünk velük kapcsolatba. Ez februárban megtörtént. A sírhelymegváltás 2007. december 31-ig ÉRVÉNYES. Nos a személyes találkozókor közölték, hogy: lebontják a kolombáriumot, ezért az urnákat kiveszik. Ha mi akarjuk megválasztani, hogy hova helyezzék át, akkor 80 ezer urnánként (!!! újratemetésnek számít (???)), ha nem, akkor ők elrakják VALAHOVA. Bevallom, én nem voltam ekkor jelen, mert már akkor rákérdezek néhány dologra, néhány dolgot belemondok az arcukba, de egyéb más elfoglaltságom ezt nem tette lehetővé. Megtörtént az adategyeztetés, kaptak e-mail címet, postacímet, üzenetrögzítős vezetékes telefonszámot, mobilszámot arra az esetre, hogy értesítenek a bontással járó kiemelésről. Ehhez képest az történt, hogy basztak értesíteni és amikor mentünk, nem volt hova elhelyezni a virágot.

A temetőben sikerült elcsípni egy hivatali embert, aki közölte, hogy menjünk a központi irodába, mert ő NEM MONDHATJA meg, hol vannak a hamvak. Na ekkor már nem kicsit voltam ideges! Hát elmegy a jó kurva anyjába a TV! Természetesen a legteljesebb kegyelettel övezve! Aki ilyet elrendel/megtesz, annak nem volt anyja/apja/férje/felesége/gyereke/barátja?

Ismétlem, ez már a második eset néhány éven belül, hogy „utaztatják" a hamvakat. Ki a fasz kérte tőlük, hogy helyezzék át az urnákat? Építsék újjá azt a kibaszott leamortizálódott kolombáriumot és helyezzék vissza a kivett hamvakat. Vajon a sírhelymegváltásba egy raktár értendő, ahol kitudja, hogy tartják nyilván az elhelyezett urnákat? Utóbbiból egyenesen következik, hogy a hozzátartozók azt kapják vissza, amit „elvettek tőlük"? Mi a garancia, hogy nem játsszák el ezt néhány év múlva megint? És nehogymá ne férjen bele a TV költségvetésébe egy kurva telefonhívás vagy egy tetves levél értesítés gyanánt!

A legnagyobb baj, hogy nem találok semmi hivatkozást arra nézve, hogy ezt jogtalanul vagy jogosan teszik/tehetik. Az sajnos kevés, hogy én úgy gondolom erről az eljárásról, hogy inkorrekt.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://singlee.blog.hu/api/trackback/id/tr636083028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása