HTML

FourSeasons

Friss topikok

  • mild: És mi van az eltűntekkel? (2008.08.07. 23:05) A léleknek nincs ősz hajszála.
  • mild: nem is azért... az "igazit" érdemes cahs-ben tárolni, hogy felismerd, ha legközelebb hasonló jön..... (2008.07.22. 21:13) Kérdezd meg magadtól, hogy
  • Anni: szia, ha szereted George Eliotot, olvastál, vagy most olvasol tőle épp valamit, akkor szívese... (2008.07.16. 11:23) Hát ezért...
  • mild: Most képzeld el azt, amikor egy hasonló beállítottságú, bár néhány évvel fiatalabb antiusernek me... (2008.07.11. 12:30) Ez a nap már tönkrement...
  • mild: Köszönöm, ezt fogom mondani, amikor deresre húznak bent. (2008.07.09. 14:40) Profán igazság

Címkék

2007.03.06. 09:29 Sing Lee

Még mindig az IQ-ról

Még egy történet erejéig elidőznék az intelligencia kérdésénél. Ez az eset évekkel ezelőtt történt és azóta is értetlenül állok előtte.

Nóra és Gábor két, harmincas éveikben járó többdiplomás, sikeres fiatal volt. Mindenük megvolt, szerették egymást, úgy döntöttek, jöhet a gyerek. Mint említettem, többdiplomás emberekről volt szó, tehát felkeresték Czeizel dokit, mert semmit nem bíztak a véletlenre és a terveikben szuper gyerek szerepelt. Szuper praxis, szuper kéró, szuper kocsi, ebből következik, hogy a születendő gyereknek is szupernek kell lennie. Czeizel doki elvégzett minden vizsgálatot mindkettőjükön, majd kis idő elteltével titokzatosan közölte velük, hogy valami hiba csúszott a vizsgálatokba, meg kell ismételni. Nem örültek, de azon a néhány napon már igazán nem múlik semmi, hát alávetették magukat az újabb vizsgálatoknak. Néhány nap elteltével Czeizel guru közölte velük a lesújtó hírt, hogy szó nem volt hibáról sajnos, egyszerűen biztos akart lenni az eredményben mielőtt közli velük a rossz hírt. Az eredmények azt hozták, hogy genetikailag összeférhetetlenek, tehát 99%-os bizonyossággal, rendellenességgel születne a gyerekük.

Tekintsünk el attól, hogy én speciel rühellem Czeizelt emberileg, amiért hintette az észt a gyerekkereskedelem ügyében. Mindegy, most nem erről szól a dolog. Szakmailag viszont meg kell hagyni, nagyon ott van.

Tehát, egy szaktekintély, 2x megismételt vizsgálatok alapján, 99%-os bizonyossággal azt állítja, hogy a születendő gyerek rendellenességgel fog születni. Ezek a tények. És itt álljunk meg és időzzünk el egy kicsit azon, hogy TE mit tennél.

Ha elkészültél a válasszal, elmondom, hogy a történet többdiplomás párja mit tett. Úgy döntöttek, hogy bevállalják az 1%-ot! Ők, akik eredetileg semmit nem akartak a véletlenre bízni, mi több szuper életükbe, szuper gyereket akartak, ezért fordultak a genetikus guruhoz.

Nóra hamarabbnál is hamarabb terhes lett. Visszamentek a dokihoz, ahol a vizsgálatok (természetesen) a 99%-os „jóslatot" igazolták. A születendő gyermek 100%, hogy NEM lesz egészséges, sőt valójában viszonylag rövid (néhány év) ideig lesz életképes (amennyiben a vegetációt annak tekintjük). A többdiplomás, sikeres pár mérlegelt és NEM a terhesség megszakítását választották!

Természetesen a megszületett gyerek születésnapja egyben lassú haldoklásának kezdetét jelentette. ...mert a többdiplomás, sikeres szülei így döntöttek.

Élt 8 évet...

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://singlee.blog.hu/api/trackback/id/tr656083056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása