HTML

FourSeasons

Friss topikok

  • mild: És mi van az eltűntekkel? (2008.08.07. 23:05) A léleknek nincs ősz hajszála.
  • mild: nem is azért... az "igazit" érdemes cahs-ben tárolni, hogy felismerd, ha legközelebb hasonló jön..... (2008.07.22. 21:13) Kérdezd meg magadtól, hogy
  • Anni: szia, ha szereted George Eliotot, olvastál, vagy most olvasol tőle épp valamit, akkor szívese... (2008.07.16. 11:23) Hát ezért...
  • mild: Most képzeld el azt, amikor egy hasonló beállítottságú, bár néhány évvel fiatalabb antiusernek me... (2008.07.11. 12:30) Ez a nap már tönkrement...
  • mild: Köszönöm, ezt fogom mondani, amikor deresre húznak bent. (2008.07.09. 14:40) Profán igazság

Címkék

2006.11.30. 18:34 Sing Lee

Freud bácsi megfejtené...

Az úgy kezdődött, hogy valamikor a délelőtt folyamán kaptam egy mailt, melynek alsó részében egy reklámcsatolmány volt látható. Csak rápillantottam, és mélységes undor fogott el attól, amit láttam. Na és ebből az undorból kifolyólag születtek az alábbi gondolataim.

Az tény, hogy napjaink talán legjobban prosperáló üzletága a temetkezés. Qrva sok pénzért, gyakorlatilag kapsz egy gödröt vagy egy aprócska szekrényt, amit halottként 25 évig lakhatsz. A 25 év leteltével, ha nincs aki megfinanszírozza a következő 25 éved albérleti díját, könyörtelenül kilakoltatnak és valami címnélküli tömegszállásra kényszerítenek. Vagy vegyük azt az esetet, hogy a 25 évre megváltott gödröt egy év elteltével megosztod valamelyik hozzátartozóddal, ami ugye azt jelenti, hogy 24 évig dupla albérleti díjat fizettek. Ugyanaz a gödör, csak eggyel többen lakjátok. Extraprofit... mármint a Temetkezési Vállalatnak. Ezért nem értettem a látottakat. Egy sírgödör vásárlása nem hasonlítható más kereskedelmi produktum vásárlásához. (A vásárlási szándékot kiváltó okokra gondolok.)

Teszek egy kis közgazdaságtani eszmefuttatást. (Lehet, hogyha ezt nagy tiszteletű közgáz. profom (S.P.) olvassa, zsigerből visszavonná a szigorlati jegyem, de nem bánom!) Egy sírgödör alapvető fontosságú jószágnak minősíthető. Nem helyettesíthető, és normál esetben, hiába csökken az ára, akkor sem fog a kereslet nőni illetve fordítva is igaz, hiába nő az ára a kereslet attól még nem fog csökkenni. Ebből következik, hogy tipikus Giffen jószágról van szó.

Tudom, hogy morbid volt a fenti megállapítás, de a további elmélkedésemre magyarázatként szolgál. Tehát miután megállapítottuk, hogy Giffen jószágként értelmezhető a sírgödör, nem is lehet hatékonyan marketinggel megtámogatni (vagy csak én nem látom a módját).

És most jött el a pillanat, hogy megosszam a látottakat. Családi sírprogram 86000 Ft / 7 éj. Hát ez indukálta bennem a hányingert... majd kicsit megkésve tudatosult bennem, hogy a reklám valójában családi programra hívja fel a figyelmem, melyhez csak ne adj isten lesz köze a temetkezésnek.

Nem írtam volna le ezt a reggel történteket, ha kicsit később nem történik újabb esemény.

Egy blogba commenteltem az alábbit: "Fox, Wolf... Big kilóg a sirból" már éppen az útjára akartam bocsátani hozzászólásom, amikor észrevettem és még időben javíthattam. Helyesen így került be: "Fox, Wolf... Big kilóg a sorból"

Vajon mi lehet a magyarázata, hogy a mai gondolataim a sír körül forognak?

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://singlee.blog.hu/api/trackback/id/tr906083114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása